Fundusze Europejskie
Opcje dostępności Włącz powiększenie czcionki Włącz wysoki kontrast Włącz lektora
Wyszukiwarka Mapa strony
  1. Konkurs Kulinarny „Dzikie Smaki 2015”

Konkurs Kulinarny „Dzikie Smaki 2015”

Konkurs Kulinarny „Dzikie Smaki 2015”

W dniu 14 listopada 2015 r. w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Tarnowie odbył się Konkurs Kulinarny „Dzikie Smaki 2015", którego organizatorem jest Tarnowska Organizacja Łowiecka.

Główne cele konkursu to:

  • promocja dziczyzny oraz staropolskiej sztuki kulinarnej poprzez zastosowanie mięsa zwierząt dzikich w sposób nowoczesny i kreatywny,
  • kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej kulturze łowieckiej i łowieckiej tradycji kulinarnej,
  • doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych,
  • podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią,
  • doskonalenie zawodowe i organizacyjne nauczycieli przygotowujących uczniów do konkursów.

W konkursie wzięło udział 24 zespoły młodzieży ze szkół gastronomicznych.

Z naszego powiatu w rywalizacji wzięli udział uczniowie z Powiatowego Centrum Edukacji i Kompetencji Zawodowych w Szczucinie. Byli to Magdalena Jopek i Hubert Dziama, którzy przygotowali „Staropolskie pierogi z mięsem z jelenia posypane prażonymi migdałami" oraz Małgorzata Gmyrek i Agata Adaś, które to otrzymały wyróżnienie, pamiątkowe dyplomy i nagrody za przygotowanie „Torciku śmietankowego z konfiturą z owoców leśnych z lekką natką dzikiej róży".
Opiekunem uczniów była Pani Teresa Domańska.


Serdecznie wszystkim gratulujemy!

W dniu 14 listopada 2015 r. w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Tarnowie odbył się Konkurs Kulinarny „Dzikie Smaki 2015", którego organizatorem jest Tarnowska Organizacja Łowiecka. Główne cele konkursu to: promocja dziczyzny oraz staropolskiej sztuki kulinarnej poprzez zastosowanie mięsa zwierząt dzikich w sposób nowoczesny i kreatywny, kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej kulturze łowieckiej i łowieckiej tradycji kulinarnej, doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych, podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią, doskonalenie zawodowe i organizacyjne nauczycieli przygotowujących uczniów do konkursów. W konkursie wzięło udział 24 zespoły młodzieży ze szkół gastronomicznych. Z naszego powiatu w rywalizacji wzięli udział uczniowie z Powiatowego Centrum Edukacji i Kompetencji Zawodowych w Szczucinie. Byli to Magdalena Jopek i Hubert Dziama, którzy przygotowali „Staropolskie pierogi z mięsem z jelenia posypane prażonymi migdałami" oraz Małgorzata Gmyrek i Agata Adaś, które to otrzymały wyróżnienie, pamiątkowe dyplomy i nagrody za przygotowanie „Torciku śmietankowego z konfiturą z owoców leśnych z lekką natką dzikiej róży".Opiekunem uczniów była Pani Teresa Domańska. Serdecznie wszystkim gratulujemy!