Fundusze Europejskie
Opcje dostępności Włącz powiększenie czcionki Włącz wysoki kontrast Włącz lektora
Wyszukiwarka Mapa strony
  1. Konkurs „Przednówek. Kiedy gotuję to nie marnuję”!

Konkurs „Przednówek. Kiedy gotuję to nie marnuję”!

Konkurs „Przednówek. Kiedy gotuję to nie marnuję”!
Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego - Biuro Powiatowe w Dąbrowie Tarnowskiej, serdecznie zachęca Panie z Kół Gospodyń Wiejskich z Powiśla Dąbrowskiego do udziału w konkursie kulinarnym.
 
Nasze Koła Gospodyń Wiejskich z Powiśla niejednokrotnie wykazywały się niezwykłą pomysłowością, przedsiębiorczością i różnymi talentami, dlatego jestem przekonana, że i tym razem nas zaskoczą reprezentując powiat podczas konkursu. A konkurs zacny, nie wymaga wielu zabiegów ani wielkich kosztów.
Dzisiejsza "Kuchnia Zero Waste" bywa modą, a nawet stylem życia, natomiast dawniej, kiedy portfele mieszkańców wsi świeciły pustką - była zwyczajną koniecznością. Mamy więc wprawę w "zaradności kulinarnej" przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
 
W skrócie - konkurs polega na przygotowaniu i sfotografowaniu dania, które zostało wykonane z użyciem uchronionej żywności przed wyrzuceniem, albo tej, która została z poprzedniego "wczorajszego" posiłku. Termin nadsyłania przepisów i fotografii potrawy - do 17 maja 2020 roku.
 
Szczegóły konkursu w linku:
 
 
Trzymamy kciuki!
 
Anna Morawiec Kierownik PZDR MODR w Dąbrowie Tarnowskiej
Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego - Biuro Powiatowe w Dąbrowie Tarnowskiej, serdecznie zachęca Panie z Kół Gospodyń Wiejskich z Powiśla Dąbrowskiego do udziału w konkursie kulinarnym.   Nasze Koła Gospodyń Wiejskich z Powiśla niejednokrotnie wykazywały się niezwykłą pomysłowością, przedsiębiorczością i różnymi talentami, dlatego jestem przekonana, że i tym razem nas zaskoczą reprezentując powiat podczas konkursu. A konkurs zacny, nie wymaga wielu zabiegów ani wielkich kosztów. Dzisiejsza "Kuchnia Zero Waste" bywa modą, a nawet stylem życia, natomiast dawniej, kiedy portfele mieszkańców wsi świeciły pustką - była zwyczajną koniecznością. Mamy więc wprawę w "zaradności kulinarnej" przekazywanej z pokolenia na pokolenie.   W skrócie - konkurs polega na przygotowaniu i sfotografowaniu dania, które zostało wykonane z użyciem uchronionej żywności przed wyrzuceniem, albo tej, która została z poprzedniego "wczorajszego" posiłku. Termin nadsyłania przepisów i fotografii potrawy - do 17 maja 2020 roku.   Szczegóły konkursu w linku:   http://folkodnowa.pl/2020/04/29/konkurs-przednowek-kiedy-gotuje-to-nie-marnuje-stworz-danie-przepis-i-zdjecie-przeslij-do-nas/   Trzymamy kciuki!   Anna Morawiec Kierownik PZDR MODR w Dąbrowie Tarnowskiej