Fundusze Europejskie
Opcje dostępności Włącz powiększenie czcionki Włącz wysoki kontrast Włącz lektora
Wyszukiwarka Mapa strony
  1. Piekarnia Zdanowskich wygrała w plebiscycie Gazety Krakowskiej

Piekarnia Zdanowskich wygrała w plebiscycie Gazety Krakowskiej

Piekarnia Zdanowskich wygrała w plebiscycie Gazety Krakowskiej

  O miano najpopularniejszej piekarni w regionie rywalizowały w sumie 22 zgłoszone przez czytelników Gazety Krakowskiej  zakłady z Tarnowa oraz powiatów: tarnowskiego, dąbrowskiego i dębickiego.

  Zwycięska piekarnia Zdanowski K., Zdanowski P. zdobyła w sumie 609 głosów. Głosowanie odbywało się przez miesiąc za pomocą drukowanych co tydzień w Gazecie Krakowskiej kuponów oraz drogą sms-ową.

  Paweł Zdanowski z zawodu jest technikiem dentystycznym, ale to on obecnie kontynuuje rodzinną tradycję. Fachu uczył się od taty - Kazimierza, a ten z kolei od swojego ojca - Zygmunta, który równo sto lat temu uzyskał tytuł czeladnika. Własną piekarnię otworzył w Dąbrowie Tarnowskiej w 1928 roku przy ul. Matejki, gdzie mieści się do tej pory. 

  W piekarni stawia się na jakość, stąd ilość wyprodukowanego pieczywa jest ograniczona. Pieczywo nadal wypiekane jest według tradycyjnej receptury, sprzed 90 lat. Nie stosuje się tutaj żadnych środków chemicznych, spulchniających czy smakowych. W ofercie piekarni znajdują m.in. chleby: wiejski, razowy, pszenny, graham i cebulowy, obwarzanki, rogaliki, solodrągi i kajzerki. Na Wielkanoc w piekarni dodatkowo można kupić chlebowe baranki, a na Boże Narodzenie strudle.

Więcej informacji można znaleźć w Gazecie Krakowskiej z 25 lipca 2014 r. lub na stronie internetowej: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3517779,dobry-chleb-z-dobrych-rak-wygrala-piekarnia-zdanowskich-z-dabrowy-tarnowskiej,id,t.html?cookie=1

  O miano najpopularniejszej piekarni w regionie rywalizowały w sumie 22 zgłoszone przez czytelników Gazety Krakowskiej  zakłady z Tarnowa oraz powiatów: tarnowskiego, dąbrowskiego i dębickiego.   Zwycięska piekarnia Zdanowski K., Zdanowski P. zdobyła w sumie 609 głosów. Głosowanie odbywało się przez miesiąc za pomocą drukowanych co tydzień w Gazecie Krakowskiej kuponów oraz drogą sms-ową.   Paweł Zdanowski z zawodu jest technikiem dentystycznym, ale to on obecnie kontynuuje rodzinną tradycję. Fachu uczył się od taty - Kazimierza, a ten z kolei od swojego ojca - Zygmunta, który równo sto lat temu uzyskał tytuł czeladnika. Własną piekarnię otworzył w Dąbrowie Tarnowskiej w 1928 roku przy ul. Matejki, gdzie mieści się do tej pory.    W piekarni stawia się na jakość, stąd ilość wyprodukowanego pieczywa jest ograniczona. Pieczywo nadal wypiekane jest według tradycyjnej receptury, sprzed 90 lat. Nie stosuje się tutaj żadnych środków chemicznych, spulchniających czy smakowych. W ofercie piekarni znajdują m.in. chleby: wiejski, razowy, pszenny, graham i cebulowy, obwarzanki, rogaliki, solodrągi i kajzerki. Na Wielkanoc w piekarni dodatkowo można kupić chlebowe baranki, a na Boże Narodzenie strudle. Więcej informacji można znaleźć w Gazecie Krakowskiej z 25 lipca 2014 r. lub na stronie internetowej: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3517779,dobry-chleb-z-dobrych-rak-wygrala-piekarnia-zdanowskich-z-dabrowy-tarnowskiej,id,t.html?cookie=1