Fundusze Europejskie
Opcje dostępności Włącz powiększenie czcionki Włącz wysoki kontrast Włącz lektora
Wyszukiwarka Mapa strony
  1. Powiat Dąbrowski na EuroGastro 2025

Powiat Dąbrowski na EuroGastro 2025

Powiat Dąbrowski na EuroGastro 2025

13 marca 2025 roku Starosta Dąbrowski Lesław Wieczorek wspólnie z uczniami Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Zespole Szkół im. K. K. Baczyńskiego w Dąbrowie Tarnowskiej Kornelią Żuchowicz, Jakubem Powroźnikiem, Natalią Kaczówka i Oliwią Miłoś, a także nauczycielkami Anną Dudkiewicz i Alicją Wielgus uczestniczyli w Targach EuroGastro 2025 w Warszawie.

Podczas tego wydarzenia młodzież wzięła udział w konkursie TASTE ACADEMY: Flavors of Asia, który odbył się w Strefie Inspiracji Kulinarnej Tarsmak - wiemy jak łączyć smaki i Greatgastro.

Zadaniem uczniów szkół gastronomicznych było przygotowanie w drużynach dwuosobowych sajgonek i kurczaka panierowanego po wietnamsku z makaronem, a ich potrawy oceniało Jury w składzie: Kamil Sodo, Mariusz Jeznach i Wojciech Matusiak.
W tych kulinarnych zmaganiach pierwsze miejsce zajęli nasi reprezentanci Kornelia i Jakub.

Udział w Targach EuroGastro 2025 to nie tylko sukces dla uczniów i ich opiekunów, ale także cenne doświadczenie, które pozwoliło młodzieży rozwijać pasję do sztuki kulinarnej oraz doskonalić umiejętności w realnych warunkach rywalizacji.

Serdecznie dziękujemy firmom Tarsmak i Greatgastro za możliwość uczestnictwa w tym wyjątkowym wydarzeniu! Jesteśmy wdzięczni za zaproszenie i wsparcie, które dały okazję młodzieży rozwijać pasję do gotowania i zdobywać nowe doświadczenia. To była wspaniała okazja, aby pokazać ich kreatywność i umiejętności, a także poznać nowe inspiracje kulinarne!

13 marca 2025 roku Starosta Dąbrowski Lesław Wieczorek wspólnie z uczniami Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Zespole Szkół im. K. K. Baczyńskiego w Dąbrowie Tarnowskiej Kornelią Żuchowicz, Jakubem Powroźnikiem, Natalią Kaczówka i Oliwią Miłoś, a także nauczycielkami Anną Dudkiewicz i Alicją Wielgus uczestniczyli w Targach EuroGastro 2025 w Warszawie. Podczas tego wydarzenia młodzież wzięła udział w konkursie TASTE ACADEMY: Flavors of Asia, który odbył się w Strefie Inspiracji Kulinarnej Tarsmak - wiemy jak łączyć smaki i Greatgastro. Zadaniem uczniów szkół gastronomicznych było przygotowanie w drużynach dwuosobowych sajgonek i kurczaka panierowanego po wietnamsku z makaronem, a ich potrawy oceniało Jury w składzie: Kamil Sodo, Mariusz Jeznach i Wojciech Matusiak.W tych kulinarnych zmaganiach pierwsze miejsce zajęli nasi reprezentanci Kornelia i Jakub. Udział w Targach EuroGastro 2025 to nie tylko sukces dla uczniów i ich opiekunów, ale także cenne doświadczenie, które pozwoliło młodzieży rozwijać pasję do sztuki kulinarnej oraz doskonalić umiejętności w realnych warunkach rywalizacji. Serdecznie dziękujemy firmom Tarsmak i Greatgastro za możliwość uczestnictwa w tym wyjątkowym wydarzeniu! Jesteśmy wdzięczni za zaproszenie i wsparcie, które dały okazję młodzieży rozwijać pasję do gotowania i zdobywać nowe doświadczenia. To była wspaniała okazja, aby pokazać ich kreatywność i umiejętności, a także poznać nowe inspiracje kulinarne!