Fundusze Europejskie
Opcje dostępności Włącz powiększenie czcionki Włącz wysoki kontrast Włącz lektora
Wyszukiwarka Mapa strony
  1. Promocja produktów z Powiśla

Promocja produktów z Powiśla

Kupować produkty zagraniczne czy te produkowane przez lokalnych przedsiębiorców? Często bez zastanowienia wybieramy ze sklepowych półek musztardy, keczupy czy inne przetwory. A kupując produkty wytwarzane przez lokalne firmy możemy je wspierać. Powiśle Dąbrowskie chce promować rozwój tradycyjnych i regionalnych produktów. Aby były one bardziej widoczne na sklepowych pólkach w planach jest zaprojektowanie logo, które wyróżniałoby produkowane tutaj przetwory.

Dąbrowa Tarnowska i okolice słyną z produkcji chrzanu, majonezu, sałatek owocowo - warzywnych. Produkty doceniane są w Stanach Zjednoczonych czy Francji - ale zdaniem starosty Wiesław Krajewskiego ważne jest także zdanie mieszkańców powiatu - bo kupując tutejsze produkty wspieramy rozwój lokalnych firm.

Mieszkańcom Dąbrowy smakują lokalne produkty może także dlatego, że prace przy uch produkcji znaleźli ich najbliżsi czy znajomi. Firma Tarsmak z Radgoszczy zatrudnia około 100 osób - głównie z terenu gminy. Właścicielka Teresa Gondek - mówi iż ważne jest zdanie lokalnych klientów - liczy także, że częste podróżne zagraniczne mieszkańców Powiśla także będą miały maja wpływ na rozwój firmy.

8 marca w Domu Kultury w Dąbrowie Tarnowskiej odbędzie się konferencja "Rozwój rynku regionalnego i tradycyjnego oraz własnej marki szansą podniesienia poziomu społeczno - gospodarczego obszarów wiejskich". Początek o 10.00.

Źródło: RDN Małopolska, Nowy Kurier Dąbrowski

Kupować produkty zagraniczne czy te produkowane przez lokalnych przedsiębiorców? Często bez zastanowienia wybieramy ze sklepowych półek musztardy, keczupy czy inne przetwory. A kupując produkty wytwarzane przez lokalne firmy możemy je wspierać. Powiśle Dąbrowskie chce promować rozwój tradycyjnych i regionalnych produktów. Aby były one bardziej widoczne na sklepowych pólkach w planach jest zaprojektowanie logo, które wyróżniałoby produkowane tutaj przetwory. Dąbrowa Tarnowska i okolice słyną z produkcji chrzanu, majonezu, sałatek owocowo - warzywnych. Produkty doceniane są w Stanach Zjednoczonych czy Francji - ale zdaniem starosty Wiesław Krajewskiego ważne jest także zdanie mieszkańców powiatu - bo kupując tutejsze produkty wspieramy rozwój lokalnych firm. Mieszkańcom Dąbrowy smakują lokalne produkty może także dlatego, że prace przy uch produkcji znaleźli ich najbliżsi czy znajomi. Firma Tarsmak z Radgoszczy zatrudnia około 100 osób - głównie z terenu gminy. Właścicielka Teresa Gondek - mówi iż ważne jest zdanie lokalnych klientów - liczy także, że częste podróżne zagraniczne mieszkańców Powiśla także będą miały maja wpływ na rozwój firmy. 8 marca w Domu Kultury w Dąbrowie Tarnowskiej odbędzie się konferencja "Rozwój rynku regionalnego i tradycyjnego oraz własnej marki szansą podniesienia poziomu społeczno - gospodarczego obszarów wiejskich". Początek o 10.00. Źródło: RDN Małopolska, Nowy Kurier Dąbrowski